μάνη-η-βουλγάρα-σύντροφος-του-ιερέα-εί-696492
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2019 | 11:52

Μάνη: Η Βουλγάρα σύντροφος του ιερέα είχε χάσει την επιμέλεια της 12χρονης

Νέα σοκαριστικά στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού από τη Μάνη φέρνει στο φως το protothema.gr. Στο περιεχόμενο της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του ιερέα περιλαμβάνεται και μια δικαστική απόφαση βάσει της οποίας παραχωρείται η γονική μέριμνα και η συνολική επιμέλεια του 12χρονου κοριτσιού στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Η Βουλγάρα πρώην σύντροφος του ιερέα κατάφερε να χάσει την επιμέλεια της κόρης της έπειτα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ψυχιατρικής φύσεως που αντιμετώπισε πριν ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία της στο Νοσοκομείο της Τρίπολης για αρκετές ημέρες. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το 12χρονο κορίτσι έμενε στο σπίτι του ιερέα μαζί με τη μητέρα της.

Όμως ο παπάς, βλέποντας ότι η σύντροφός του θα χρειαζόταν να νοσηλευτεί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο, κίνησε με δική του πρωτοβουλία τις διαδικασίες για να μεταφερθεί το παιδί σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας, δηλώνοντας την αδυναμία του να το φροντίσει.

Ήταν ο ίδιος που επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μαζί με το 12χρονο κορίτσι, ζητώντας τους να επιληφθούν της κατάστασης, διότι εκείνος είχε άλλες υποχρεώσεις που δεν του επέτρεπαν να βρίσκεται στο σπίτι μαζί της. Τότε οι αξιωματικοί επικοινώνησαν με το “Χαμόγελο του Παιδιού” προκειμένου να τους ενημερώσουν ώστε και εκείνοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, και το παιδί να φύγει από τη Μάνη και να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου στο Μοσχάτο.

Πράγματι, το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις και, όταν η μητέρα της συνήλθε από την περιπέτεια της υγείας της και πήρε το εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Τρίπολης, επιχείρησε να το επισκεφτεί πέρυσι τα Χριστούγεννα μαζί με τον δικηγόρο της, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι υπάρχει δικαστική απόφαση βάσει της οποίας έχει χάσει την επιμέλεια του παιδιού.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού δεν τους επέτρεψαν την είσοδο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να κληθεί η Αστυνομία.

Σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων του Α.Τ Μοσχάτου, το περιστατικό συνέβη στις 24/12/2018 και ώρα 12.40. Όπως αναφέρεται, η μητέρα της 12χρονης προσήλθε στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου μαζί με τον δικηγόρο της και ένα ακόμη συγγενικό της πρόσωπο για να δώσει δώρα στη μικρή λόγω των Χριστουγέννων. Όταν οι υπάλληλοι την ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να την επισκεφτεί, δημιουργήθηκε επεισόδιο το οποίο δεν πήρε διαστάσεις χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών Αρχών. Οι υπεύθυνοι του οργανισμού έδειξαν στη μητέρα και στον δικηγόρο της τη δικαστική απόφαση, το περιεχόμενο της οποίας έδειξαν να γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποχωρήσουν έπειτα από λίγη ώρα.