μάνδρα-αγωνία-κατοίκων-πνιγόμαστε-μ-501140
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.06.2018 | 09:10

Μάνδρα-αγωνία κατοίκων -“Πνιγόμαστε με μια βροχή” -Τι γίνεται με τα αντιπλημμυρικά

Ακόμη μια δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για τους κατοίκους στη Μάνδρα που ζουν ξανά τον εφιάλτη των πλημμυρών.

Λίγους μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες με 24 νεκρούς, η βροχόπτωση ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στους κατοίκους.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η βροχή αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο δυνατή όσο εκείνη που άφησε πίσω της νεκρούς, ωστόσο και πάλι με διαφορά περίπου μισής ώρας από τη νεροποντή το βουνό κατέβασε τόνους λάσπης και πάλι δεν υπήρξε κανένα “οχυρωματικό έργο” για να προστατέψει την πόλη. Ξανά οι κάτοικοι με φτυάρια και σκούπες προσπαθούν να κάνουν τα σπίτια τους κατοικίσιμα και τις επιχειρήσεις τους λειτουργικές.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά καθώς από τα έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους.

Μάλιστα η δήμαρχος της περιοχής λέει ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει γίνει, τα έργα εκτός πόλης ειδικά στο βουνό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ ακόμη τα έργα είναι σε επίπεδο μελέτης!

H πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 80 κλήσεις και παρενέβη για απεγκλωβισμούς ατόμων. Μάλιστα, μία γυναίκα για να σωθεί από τους ορμητικούς χειμμάρους ανέβηκε σε δέντρο.

Η Τροχαία χθες διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική οδό στον κόμβο της Μάνδρας και στην ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο, καθώς και στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκκα. Πρόκειται για τους δρόμους που είχαν χάσει τη ζωή τους κάτοικοι της Μάνδρας τον περασμένο Νοέμβριο με τις φονικές πλημμύρες.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έργα έχουν “κολλήσει” στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ξεκινήσουν.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Δείτε ακόμη:

Δήμαρχος Μάνδρας: Φωνάζουμε εδώ και μήνες για τα αντιπλημμυρικά

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Μαγνησία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητηθεί να κηρυχθούν Κανάλια, Κερασιά, Κεραμίδι

Κατολισθήσεις σε περιοχές της Λάρισας -Πώς περιγράφει αντιδήμαρχος την κατάσταση

Τι εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα