μαϊμού-εργολάβος-έκλεινε-δουλειές-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.02.2019 | 17:25

«Μαϊμού» εργολάβος έκλεινε δουλειές και έπαιρνε προκαταβολή

Ένας 43χρονος άνδρας το έπαιζε… εργολάβος σε Κρητικούς, έκλεινε δουλειές, έπαιρνε την προκαταβολή και στη συνέχεια γινόταν «καπνός».

Αυτό συνέβαινε για τρία περίπου χρόνια ώσπου οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν ο 43χρονος εμφανίστηκε σε έναν Ηρακλειώτη που ήθελε να κάνει κάποιες εργασίες στο σπίτι του. Αφού μίλησαν «έκλεισαν» την δουλειά και ο 43χρονος του ζήτησε κάποια χρήματα προκαταβολή ώστε να κανονίσει εργάτες και αγορά υλικών.

Ο ανυποψίαστος Ηρακλειώτης έδωσε τα χρήματα και περίμενε να έρθει να ξεκινήσει την δουλειά. Όταν ο 43χρονος εξαφανίστηκε ο άτυχος άνδρας κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα εξαπάτησης.

Δυστυχώς, ο «μαϊμού» εργολάβος μέχρι τον Μάρτιο του 2018 είχε… χτυπήσει 8 ακόμα φορές με τον ίδιο τρόπο.

Έκλεινε δουλειές με τα υποψήφια θύματά του, πέντε ακόμα περιπτώσεις στο Ηράκλειο και δύο στα Ανώγεια, έπαιρνε προκαταβολή και εξαφανιζόταν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 4.000 ευρώ!

Μετά από ενδελεχή έρευνα και αναλύοντας τον τρόπο δράσης του 43χρονου οι αστυνομικοί κατάφεραν και εξιχνίασαν τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιώντας τον δράστη.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.