μαγνησία-ξηλώθηκαν-δύο-συνεργαζόμ-718010
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.12.2019 | 16:34

Μαγνησία: «Ξηλώθηκαν» δύο συνεργαζόμενα κυκλώματα ηρωίνης

Τέλος στη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας έβαλε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Σε ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση το απόγευμα του Σαββάτου στον Βόλο, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας από 35 έως 67 ετών, μέλη και των δύο οργανώσεων, δύο από τα οποία είναι αρχηγικά. Επιπλέον, ένα μέλος της μιας εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 33 ετών, είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και παράλληλη διαρκή δράση, λειτουργούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων, τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Προκειμένου να μην εντοπιστούν, τα μέλη τους είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Υπολογίζεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται σε περίπου 60.000 ευρώ.

Σε έρευνες στα σπίτια κι οχήματα των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 729,26 γραμμάρια ηρωίνης, ακατέργαστο χασίς βάρους 71,37 γραμμ., 11,85 γραμμ. βουπρενορφίνης, 338 γραμμ. νοθευτικής σκόνης άγνωστης χημικής σύνθεσης, μικροποσότητα ναρκωτικών χαπιών και σπόρων κάνναβης, επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές, 434 γραμμ. αφορολόγητου καπνού, 11 κινητά τηλέφωνα και 23.480 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.