λυράρης-κατηγορείται-για-βιασμό-και-μ-1051567
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.03.2023 | 15:23

Λυράρης κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου

Ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 66χρονου λυράρη (σ.σ. συνελήφθη για τον νόμο περί όπλων), ενός 46χρονου γιατρού, δύο ακόμη αγνώστων δραστών και 29 χρηστών μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης για τα κατά περίσταση αδικήματα του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων και μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για μία περίπτωση που σοκάρει, με τις λεπτομέρειες της να αρχίζουν σιγά – σιγά να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και θύμα ένα 17χρονο σήμερα αγόρι.

Όπως προκύπτει από την προανακριτική έρευνα, ο 66χρονος λυράρης εκμεταλλευόμενος τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με την οικογένεια του ανήλικου, από το 2018 (σ.σ. όταν ακόμη το παιδί ήταν 11 ετών) άρχισε να το προσεγγίζει και να του κάνει προτάσεις και χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα. Τελικά, φτάνοντας στο 2020 (σ.σ. σε ηλικία 13 ετών) τον εξανάγκασε σε πράξη γενετήσιου χαρακτήρα, κάτι που φέρεται να έκανε σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Εξανάγκαζε το παιδί να στέλνει γυμνά βίντεο και φωτογραφίες

Καθ’ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα (από το 2020) ο 66χρονος λυράρης φέρεται να εξανάγκαζε τον ανήλικο να του στέλνει βίντεο και φωτογραφίες με γυμνό περιερχόμενο, το οποίο στη συνέχεια το διακινούσε σε άλλα άτομα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε δημιουργήσει προφίλ με τα στοιχεία του αγοριού χωρίς την άδεια του.

Ο Κρητικός μουσικός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2022 έως και τον Φεβρουάριο του 2023 είχε κανονίσει ραντεβού με τρεις άνδρες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους στον 17χρονο.

Ένας εξ’ αυτών είναι και ο 46χρονος γιατρός (δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου), ο οποίος δεν είχε ολοκληρωμένη συνεύρεση με το παιδί, εν αντιθέσει δύο άγνωστα άτομα που αναζητούνται αρχικά για ταυτοποίηση.

Επίσης, από την καταγγελία προέκυψε ότι ο 66χρονος λυράρης είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογής επικοινωνίας, όπου φέρεται να απέστειλε σε 29 άτομα φωτογραφίες και βίντεο με τον ανήλικο γυμνό.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, προχώρησε σε έφοδο στο σπίτι του μουσικού και τελικά τον συνέλαβε για τον νόμο περί όπλων καθώς εντοπίστηκαν 2 φυσίγγια, ένας αναδιπλούμενος σουγιάς κ.ά. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα 10 κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν σπίτι του, ένα τάμπλετ, ένα λαπτοπ και 4 κάρτες αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων.