λυκουρέζος-από-τον-φλώρο-ζήτησα-200-000-ευρ-617842
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.05.2019 | 13:57

Λυκουρέζος: «Από τον Φλώρο ζήτησα 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή»

Αρνήθηκε σήμερα καταθέτοντας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου ότι ζήτησε από την πλευρά του έγκλειστου επιχειρηματία Αρ. Φλώρου το ποσό των 2 εκατ. ευρώ, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Όπως είπε, το μόνο που ζήτησε ήταν το ποσό των 200.000 ευρώ και αυτό ως αμοιβή.

Ο κ. Λυκουρέζος, κατηγορούμενος για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, ανέφερε ότι ζήτησε από τον Αρ. Φλώρο μέσω του συνηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, 200.000 ευρώ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα χρήματα αυτά ήταν «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου-Αντωνόπουλου».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε πως γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις» (σ.σ. από τον Φλώρο και τον Αντωνόπουλο) στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος ήταν κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου.

«Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ» -ανέφερε ο κ. Λυκουρέζος – «είναι ότι στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης, προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή».

Ακόμη, ο κ. Λυκουρέζος είπε: «Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος, παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά αλλά ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί μάρτυρες, ως ποσά που είχε ζητήσει από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.

«Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».