Λουτράκι: Ανακοίνωση των εργαζομένων στην καθαριότητα για το πρόβλημα των σκουπιδιών - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Λουτράκι: Ανακοίνωση των εργαζομένων στην καθαριότητα για το πρόβλημα των σκουπιδιών

Με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων διευκρινίζουν τη θέση τους και εξηγούν τους λόγους που παρουσιάζεται οξυμένο το πρόβλημα των σκουπιδιών στοn Δήμο.

Δείτε την ανακοίνωση:

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε τα τοπικά ΜΜΕ να ασχολούνται ενδελεχώς με το θέμα καθαριότητας στο Δήμο μας.

Φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τα ρεπορτάζ είναι αδιάψευστος μάρτυρας της κατάστασης που επικρατεί στο δήμο μας.

Σας παραθέτουμε κάποια στοιχεία για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα που μας αφορά

1- Στον τομέα ανακύκλωσης υπάρχει μόνο 1 απορριμματοφόρο για περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών για όλο τον Δήμο (Λουτράκι- Αγ.θεοδ.-Περαχώρα-Ίσθμια- Καλαμάκι –Οικισμοί) και η εναπόθεση γίνεται στο ΚΔΑΥ Μπολατίου.

2- Τα απορριμματοφόρα που κάνουν την περισυλλογή τόνων σκουπιδιών σε ολόκληρο τον καλλικρατικό Δήμο είναι (6) έξι κάνοντας πολλά οδομετρικά χιλιόμετρα και μαζεύοντας τόνους σκουπιδιών

3- Το προσωπικό (εργάτες ) καθαριότητας είναι 22 συνάδελφοι από τους οποίους 14 είναι στα απορριμματοφόρα, άρα μας μένουν 8 για οδοκαθαρισμό όλου του Δήμου και των ακτών

4- Τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα έργου για να κινηθούν πρέπει να υπάρχουν 40 οδηγοι και χειριστές και δυστυχώς είμαστε μόνο 22 οδηγοί-χειριστές

5- Οι Δήμοι πανελλαδικά προκήρυξαν θέσεις μόνιμου προσωπικού και ο Δήμος μας έκρινε ότι με 2 οδηγούς και 5 εργάτες θα έλυνε τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό.

Σε κάθε υπηρεσία υπάρχει μια ιεραρχία που καλείται να λειτουργεί με υπευθυνότητα, οργάνωση, πλάνο, ενημέρωση, κάλυψη των αναγκών και προστασία των θέσεων προσωπικού.

Όσο για εκείνους που επιθυμούν να δρομολογήσουν ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με γνώμονα το ατομικό και όχι το δημόσιο κέρδος, αφήνοντας το Δήμο ενδεχομένως στη σημερινή εγκατάλειψη για να γίνει ήπια η μετάβαση σε ιδιωτικά χέρια να είναι σίγουροι ότι η αντίδραση θα είναι μαζική.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!