ολοκληρώθηκε-η-στρατιωτική-παρέλαση-1003690
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.03.2022 | 11:19

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

UPDATE 12: 15 Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Με μεγάλη λαμπρότητα διεξάγονται και φέτος οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου. Η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε με τα άρματα μάχης και τα υπόλοιπα οχήματα του στρατού ξηράς και των άλλων όπλων των ενόπλων δυνάμεων να έχουν πάρει θέση.

Την αυλαία της παρέλασης ανοίγουν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς. Στους εορτασμούς συμμετέχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα που εκπροσωπούν το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μαζί με τα άρματα μάχης του Στρατού Ξηράς, για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν τα θωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης Μ1117.

Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πετάξουν πάνω από την Αθήνα, ενώ και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που από την Πέμπτη βρίσκεται στον Πειραιά θα τιμήσει τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης.




Τα Rafale της Armee de l’ Air θα πετάξουν μαζί τα ελληνικά, ενώ αναμένονται και οι διελεύσεις των μαχητικών F-16, F-4 Phantom, Mirage 2000-5, αλλά και το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion.



Τις εντυπώσεις αναμένεται να «κλέψει» το ιστορικό μαχητικό Spitfire ΜJ755, το θρυλικό καταδιωκτικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έχει ανακατασκευαστεί.

Στην πλατεία Συντάγματος, θα αποδώσει τιμές στα παρευλαύνοντα τμήματα, τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος – French Navy Guard of Honour, το οποίο θα είναι στατικό και άοπλο, μαζί με το Μεικτό Τμήμα Απόδοσης Τιμών του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε LIVE εδώ