ληστεία-στο-αχεπα-καθαρά-τα-όπλα-των-642358
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.06.2019 | 13:06

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: «Καθαρά» τα όπλα των δύο συλληφθέντων

«Καθαρά» είναι τα δύο όπλα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου και του 41χρονου, που συνελήφθησαν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας σε χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια κατά το παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία από κοινού, θα απολογηθούν την Τρίτη. Την ίδια ημέρα, στο δικαστικό μέγαρο θα προσέλθει και μία 39χρονη, η οποία διώκεται για απλή συνέργεια.

Ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο 41χρονος είχε καταδικαστεί για ένοπλη ληστεία. Αμφότεροι, τον τελευταίο καιρό, παρακολουθούνταν από τις διωκτικές αρχές.

Η ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Η επεισοδιακή ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν της 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν δύο υπάλληλοι εφοδίαζαν το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών (ΑΤΜ), το οποίο βρίσκεται στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου, εντός της Πανεπιστημιούπολης Θεσσαλονίκης.

Φορώντας ιατρικές ποδιές, μάσκες και γάντια, οι δράστες απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους, από τους οποίους ζήτησαν τις δύο βαλίτσες με τα χρήματα. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μία, αφού η δεύτερη φαίνεται πως έπεσε στο έδαφος και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να διαφύγουν με όχημα, περικυκλώθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν κληθεί στην περιοχή.