Λίστα αναμονής 50 ασθενών για ΜΕΘ λόγω εποχικής γρίπης

  • Απο stergios
  • 16 Φεβρουαρίου 2019 - 10:22
  • Comments Off

Για εγκληματική ολιγωρία καταγγέλλει τη πολιτεία ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης καθώς όπως σημειώνει είναι κλειστά 150 κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ενώ καταγράφεται υποστελέχωση. Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Πατούλης, μετα τη επίσκεψη του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΚΑΤ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, ενημερώθηκε από το διευθυντή της ΜΕΘ κ. Γιαννη Αλαμάνο ,τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που κάνουν να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ,σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αναφέρθηκε επίσης, στις ενέργειες που έχει κάνει ο ΙΣΑ ,για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας .

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχει διαχρονικά καταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της πολιτείας, να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της έξαρσης της γρίπης, η λίστα αναμονής, για εισαγωγή σε ΜΕΘ, ξεπερνάει τους πενήντα ασθενείς, από τους οποίους βρίσκουν κρεβάτι καθημερινά λιγότεροι από πέντε. Ο ΙΣΑ έχει καταθέσει αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη τραγική καθυστέρηση στη στελέχωση των ΜΕΘ που έχει αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΙΣΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΜΕΘ, ΓΡΙΠΗ, ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΜΑΝΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!