λινού-για-b-ελλάδα-να-εμβολιαστούν-ρομ-848564
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.09.2021 | 09:10

Λινού για B. Ελλάδα: Να εμβολιαστούν Ρομά -Η πρόταση για Αγ.Δημητρίου & παρελάσεις

Στην «κόκκινη ζώνη, στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη μπήκαν το απόγευμα της Τετάρτης Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα, με την Αθηνά Λινού να σχολιάζει τις επιδημιολογικές συνθήκες.

Μιλώντας στο MEGA αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα που οδήγησε σε νέα μέτρα, η Αθηνά Λινού είπε ότι «Είναι δύσκολα τα πράγματα και χρειάζεται σε σύντομο διάστημα να μελετήσουμε που οφείλεται αυτό το φαινόμενο. Μπορεί να παίρνουμε μέτρα που δεν είναι χρήσιμα, όπως το να κλείνουμε τη νύχτα. Πρέπει να δώσουμε απόλυτη ευχέρεια στους ανθρώπους χωρίς χαρτιά, σε όσους δε μιλούν ελληνικά, να εμβολιαστούν. Αποτελεί και αυτό μέρος του προβλήματος. Κάθε εμβόλιο βοηθάει. Άλλες χώρες που έχουν πολλούς παράτυπους μετανάστες τούς εμβολιάζουν χωρίς να ρωτούν ούτε το όνομά τους. Για τους Ρομά υπήρχαν άνθρωποι εκπαιδευμένοι που ήταν διαμεσολαβητές. Έπρεπε να αξιοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Το ίδιο ισχύει και για τη μουσουλμανική μειονότητα που κανείς δεν τους αγγίζει».

Σχολιάζοντας τα μέτρα που θα ισχύσουν στις περιοχές που πέρασαν στο «κόκκινο», δηλαδή την απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 το βράδυ έως τις 06.00 το πρωί, και την απαγόρευση μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας, η κ. Λινού είπε ότι «Είναι ήπια μέτρα που θα επηρεάσουν ελάχιστους ανθρώπους. Η μουσική θα μεταδώσει αν βγάλεις τη μάσκα, τραγουδάς δυνατά, ή χορεύεις αγκαλιά με κάποιον. Αυτό για μερικούς ανθρώπους θα συμβεί 2 ώρες τη βδομάδα. Έχουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή τα σχολεία, που οι άνθρωποι είναι κοντά για 10-20 ώρες τη βδομάδα. Δε λέω ότι δε θα βοηθήσουν τα μέτρα που υιοθετούνται, αλλά θα βοηθήσουν ελάχιστα».