λινού-ακραίο-το-πρόστιμο-μητσοτάκη-855540
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.12.2021 | 09:24

Λινού: Ακραίο το «πρόστιμο Μητσοτάκη» -Ίσως δεν αποδώσει

«Πρέπει να μελετηθεί γιατί δεν ξέρουμε αν θα είναι αποδοτικό. Είναι άλλο να βάζεις πρόστιμο σε έναν υψηλοσυνταξιούχο κι άλλο σε έναν αγρότη. Πρέπει να δούμε αν θα έχει αποτελεσματικότητα, για την κοινωνική συνοχή», σχολίασε η Αθηνά Λινού σε δηλώσεις της για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα άτομα άνω των 60, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Η καθηγήτρια προτείνοντας εναλλακτικά μέτρα, είπε πως «από σήμερα ξεκινά καμπάνια από ανώνυμους και επώνυμους ανθρώπους. Την εφαρμόσαμε ήδη σε 22 περιφέρειες και είδαμε ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά ραντεβού στους στόχους μας».

Κληθείσα να διαχωρίσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας με το πρόστιμο των 100 ευρώ, είπε πως «τα βάζει μαζί» εκτιμώντας πως, «είναι άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο τιμωρίες και άλλο να παρεμβαίνεις στο σώμα του ανθρώπου», για να εκφράσει την πεποίθηση ότι «είμαστε λίγο πριν κάνουμε επιθετική παρέμβαση».

«Είναι ακραίο γιατί το μόνο επόμενο που μας μένει είναι να πιάνουμε τον κόσμο και να τον εμβολιάζουμε με τη βία», σχολίασε.

Έκρινε ως θετική την αύξηση στα ραντεβού που σημειώθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του μέτρου. «Μακάρι να αποδειχθεί και να εδραιωθεί. Το θέμα είναι αν υπάρχουν κι άλλες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή», συμπλήρωσε και ανέφερε πω, «θα πρέπει να σκεφτούμε αν η διασπορά γίνεται από τους άνω των 60 ή από τους νέους ή από τα παιδιά», θέτοντας τον προβληματισμό:

«Επειδή ήρθε το παιδί του από το σχολείο, θα πρέπει να του αφαιρέσω το εισόδημά του;».

Τέλος είπε πως, «θα πρέπει να επιτείνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και φυσικά του εμβολιασμού, γιατί αν έρθει η Όμικρον θα έχουμε έξαρση».