λιμάνι-πειραιά-πάνω-από-10-κιλά-κοκαΐνη-962354
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.11.2021 | 16:00

Λιμάνι Πειραιά: Πάνω από 10 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο

Κατασχέθηκαν 10 κιλά και 260 γραμμάρια κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά. Έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών

Χθες (17-11-2021) το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εντόπισαν στο λιμάνι του Πειραιά, σε εμπορευματοκιβώτιο κενού φορτίου, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, ποσότητα κοκαΐνης βάρους -10- κιλών και -260- γραμμαρίων.

Η ανωτέρω κατάσχεση έγινε στο πλαίσιο, διυπηρεσιακής συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, του Τμήματος Λαθρεμπορίου Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και ευρείας κλίμακας δράσης-έρευνας εμπορευματοκιβωτίων κενών και έμφορτων, με σκοπό τον εντοπισμό και την κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών και αποφυγής της διασποράς αυτών στην Ευρωπαϊκή αγορά των ναρκωτικών.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.