λιγνάδης-καθάρισε-τα-αρχεία-από-τον-υπ-877664
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.06.2021 | 20:45

Λιγνάδης: Καθάρισε τα αρχεία από τον υπολογιστή του -Ερωτηματικά για την ΕΛΑΣ

Ο Λιγνάδης καθάρισε τα αρχεία από τον υπολογιστή του. Αυτό αναφέρει στο πρωτόσελιδο της η εφημερίδα «Μπαμ». Η συγκεκριμένη είδηση αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Εξάλλου το γεγονός ότι είχε προηγηθεί η μη κατάσχεση των ηλεκτρικών αρχείων του Δημήτρη Λιγνάδη, από τις αστυνομικές αρχές έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά. Μάλιστα είχε τεθεί και σχετικό ερώτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, η κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην προχωρήσει στην κατάσχεση ούτε του κινητού του τηλεφώνου, ούτε του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, έχει προκαλέσει πολλά και εύλογα ερωτήματα…

Βλέπετε, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, πόσω μάλλον σε μία ευαίσθητη υπόθεση σαν και αυτή του γνωστού σκηνοθέτη που έχει πάνω της στραμμένο το βλέμμα μιας ολόκληρης χώρας και έχει προκαλέσει μεγάλη πολιτικά αντιπαράθεση.

Η αστυνομία τότε περιορίστηκε απλά στην σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και όχι σε έρευνα των παραπάνω αντικειμένων ή του σπιτιού που διέμενε. Κάτι που θα απαιτούσε σχετική εντολή από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Σχεδόν πάντα όμως, σε τόσο ευαίσθητες περιπτώσεις, μαζί με την σύλληψη γίνεται και έρευνα, με κατάσχεση κινητών, υπολογιστών, σκληρών δίσκων κτλ. Κάτι απολύτως λογικό, καθώς ενδεχομένως να «κρύβουν» στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε αυτή όμως του Δημήτρη Λιγνάδη η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να ακολουθήσει εντελώς διαφορετική τακτική.

Τώρα αν ο Λιγνάδης «καθάρισε» τα αρχεία ποιος θα απολογηθεί;