λιγνάδης-η-στιγμή-της-αποφυλάκισής-το-1047514
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.07.2022 | 14:45

Λιγνάδης: Η στιγμή της αποφυλάκισής του και οι πρώτες δηλώσεις (φωτο, βίντεο)

Ήταν λίγο μετά τις 14:00 και αφού είχε γίνει γνωστή η παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών που θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση για την αποφυλάκισή του, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού.

Ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και την επομένη της καταδίκης του χωρίς ελαφρυντικά σε 12 χρόνια για δυο βιασμούς, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κοινή γνώμη εξαπατήθηκε και πως ο ίδιος θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε αρχικά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αλέξη Κούγια. «Ευχαριστώ από την ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια. Με βοήθησε και με βοηθάει. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο», είπε.

Δείτε όλη τη δήλωσή του:




Καρέ καρέ η αποχώρησή του από τις φυλακές

Η απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει, χωρίς ελαφρυντικά, τον Δημήτρη Λιγνάδη για δυο βιασμούς σε συνολικά 12 χρόνια κάθειρξης αλλά να τον αφήσει ελεύθερο με όρους έως την εκδίκαση της έφεσής του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και πολύ κόντρα. Η αποφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη έγινε από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε μεταφερθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω της δίκης του.