λιάγκας-θλίβομαι-με-το-πόση-αντιδημοκ-1183554
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.05.2023 | 17:47

Λιάγκας: Θλίβομαι με το πόση αντιδημοκρατικότητα κρύβεται στην Αριστερά

Ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας θέλησε να εκφράσει τη δική του άποψη για το αποτέλεσμα των εκλογών. Η συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με πάνω από 40% επί των άλλων κομμάτων, έχει φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Μέσα από την εκπομπή του «Το Πρωινό», ο Γιώργος Λιάγκας απευθύνθηκε στους Αριστερούς και, πιο συγκεκριμένα, στα λάθη που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και τον οδήγησαν στο να πάρει το 20% των ψήφων. Ο Λιάγκας είπε, αρχικά, πως «στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε – για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα ποτέ – ότι η κεντροαριστερά κρατά τα σκήπτρα της δημοκρατίας, ότι είναι πιο δημοκράτες οι αριστεροί από τους δεξιούς. Εδώ όμως υπάρχει το οξύμωρο σχήμα. Ποιος θέλει να καταλύσει τις εκλογές; Ένας που είναι φασίστας. Ένας φασίστας θέλει να μη γίνουν εκλογές. Γιατί όταν γίνονται εκλογές και μιλάει ο λαός, το βουλώνουμε όλοι και πάμε παρακάτω.

Βγαίνετε κάποιοι και λέτε “γιατί ψηφίσατε τον Καραμανλή; Ντρεπόμαστε”. Συμφωνώ. Εσείς, όμως, μην το λέτε στα social media. Πηγαίνετε στην πλατεία στις Σέρρες και πείτε “ντρέπομαι που ψηφίσατε Καραμανλή”. Είναι σωστό; Όχι. Ο κόσμος μίλησε. Άσχετα αν έπρεπε να κατέβει ή όχι, που εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έπρεπε να κατέβει. Ο κόσμος τον ψήφισε. Άρα τι κάνετε; Κουνάτε δάχτυλο στον κόσμο; Είναι λάθος».

«Οι αριστεροί καλλιτέχνες που κρατούν τα σκήπτρα της δημοκρατικότητας, όταν βγαίνουν και κουνάνε το δάχτυλο στον κόσμο από χθες, κρίνοντας αρνητικά το αποτέλεσμα, τον κόσμο που έδωσε στον Μητσοτάκη το 40% γιατί τον βρίζετε; Γιατί λέτε ότι “είμαστε άξιοι της μοίρας μας”; Όταν λέτε ότι “είμαστε άξιοι της μοίρας μας”, εσείς οι δημοκράτες οι αριστεροί, είναι σαν να απαξιώνετε και να κοροϊδεύετε τον κόσμο, που ο κόσμος αυτό επέλεξε. Προφανώς, ο Μητσοτάκης άγγιξε τον κόσμο περισσότερο από τον Τσίπρα. Ας το ψάξει ο Τσίπρας γιατί τον άγγιξε ο Μητσοτάκης περισσότερο. Αλλά δεν μπορούμε να βγαίνουμε εμείς οι αριστεροί και να κουνάμε το δάχτυλο ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πόση δημοκρατία είναι αυτό»;

«Θλίβομαι με το πόση αντιδημοκρατικότητα κρύβεται στην Αριστερά. Περίμενα μια γενναιότητα από την Αριστερά και αποδοχή της ήττας και κυρίως από τους πνευματικούς ταγούς της Αριστεράς. Καλά σας έκανε ο Σαββόπουλος και άλλαξε στρατόπεδο και πήγε από την αριστερά στη Δεξιά. Έτσι όπως λειτουργείτε, φασιστικά, θα πάνε και άλλοι από την Αριστερά στη Δεξιά.

Για μένα, για τη δημοκρατία δεν είναι καλό το αποτέλεσμα αυτό. Είναι κακό να υπάρχει ένας βασιλιάς και να μην τον βλέπει τον δεύτερο, εγώ θα ήθελα να υπάρχει κάτι που να κάνει αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει τίποτα τώρα. Με αυτές τις πρακτικές, βλέπω να παίρνει 60% στις άλλες εκλογές ο Μητσοτάκης, διότι είναι σαφές ότι το Κέντρο το διεμβόλισε. Δεν υπάρχει Κέντρο, το πήρε όλο, έχει πάρει καλά κομμάτια της Αριστεράς».

«Με αυτά τα μυαλά που κουβαλάτε, να βγαίνετε και να κουνάτε το δάχτυλο στον κόσμο και να λέτε ότι “είμαστε άξιοι της μοίρας μας”. Τότε λοιπόν σύντροφοι, να βγείτε να πείτε εμείς είμαστε κατά της δημοκρατίας, να καταλύσουμε τις εκλογές, να πάρουμε τα όπλα να βγούμε στα βουνά και να κάνουμε με αυτόν τον τρόπο αντίσταση στον Μητσοτάκη»

«Απλή αναλογική θέλατε, μπαρμπούτσαλα! Ο κόσμος είπε ξεκάθαρα ότι δεν θέλει απλή αναλογική. Επίσης, ο κόσμος είπε 40%, 20%, 11%, ξεκάθαρο μήνυμα. Να βγαίνουμε να κουνάμε δάχτυλο και να βρίζουμε τον κόσμο; Μήπως θα πρέπει εσείς οι σύντροφοι να βρίζετε τον Τσίπρα που πήρε 20%; Για κουνήστε λίγο το κεφάλι σας. Αν κάποιος φταίει, είναι ο Τσίπρας και οι σύμβουλοί του που τον οδήγησαν λάθος, να μιλάει για πράγματα που δεν αφορούσαν τον κόσμο. Να μην έχει αλλάξει τίποτα στο κόμμα του τέσσερα χρόνια. Του έλεγαν όλοι κάνε μια αστική αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί… με Πολάκη, Έλενα Ακρίτα να λέει να γυρίσουμε πίσω τους δίσκους του Σαββόπουλου… αριστερές, μοντέρνες απόψεις αυτές», κατέληξε ο παρουσιαστής.