λευκίμμη-σοβαρά-επεισόδια-για-τον-χυτ-593807
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.02.2019 | 13:44

Λευκίμμη: Σοβαρά επεισόδια για τον ΧΥΤΑ (βίντεο & φωτό)

Σοβαρά επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε χρήση χημικών εντός κλειστού χώρου σημειώθηκαν λίγη ώρα πριν τις 12 το μεσημέρι στην Κέρκυρα. Ειδικότερα, οι κάτοικοι της Λευκίμμης που αντιδρούν εδώ και οκτώ μήνες για την απόφαση να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ στην περιοχή συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, στο κέντρο της πόλης.

Τα επεισόδια, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να τραυματιστεί ένας πολίτης -ο οποίος με βάση μαρτυρίες δέχτηκε χτύπημα από αστυνομικό με γκλοπ στο κεφάλι- ξεκίνησαν όταν μέλη της αντιπροσωπείας «Αλεύχιμον» ενημερώθηκαν ότι θα δοθεί άδεια λειτουργίας στον ΧΥΤΑ, παρά τις διαμαρτυρίες, τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους και την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Λευκίμμη

Η τοπική κοινωνία της Λευκίμμης έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει από τον περασμένο Ιούνιο, όποτε και αποφασίστηκε να τεθεί σε λειτουργία ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ ως λύση στο τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια που αντιμετωπίζει το νησί του Ιονίου. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο κατέφτασαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν τις αντιδράσεις των κατοίκων και να γίνει μεταφορά και εναπόθεση δεματοποιήμενων απορριμμάτων χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Η ιστορία, εντούτοις, για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, αλλά και οι διαστάσεις που έχουν λάβει φέτος οι κινητοποιήσεις των κατοίκων δείχνουν ότι όσοι αντιδρούν είναι αποφασισμένοι για όλα.

Λευκίμμη

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιδίδονται σε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο είχε ολοκληρωθεί εδώ και δέκα χρόνια χωρίς να έχει λειτουργήσει ούτε για μία ημέρα, ενώ κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών του 2008 μία 43χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Μετά τα προβλήματα με τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών να κατακλύζουν όλη την Κέρκυρα και να απειλούν τη δημόσια υγεία αποφασίστηκε με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω να τεθεί σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Οι κάτοικοι, πάντως, επισημαίνουν στο ethnos.gr ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ στην περιοχή.