λέσβος-σε-εξέλιξη-η-επιχείρηση-μεταφο-685146
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.09.2020 | 10:02

Λέσβος: Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων στο Καρά Τεπέ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στον πρόχειρο καταυλισμό Καρά Τεπέ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις 1.200 πρόσφυγες έχουν εισέλθει στον καταυλισμό, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό θα γίνεται αφού πρώτα υποβληθούν σε rapid test για τον κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο αστυνομικής επιχείρησης είχε αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο MEGA. Σύμφωνα με τον υπουργό, συνεχίζονται οι συζητήσεις των αρχών με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, προκειμένου οι δεύτεροι να δεχθούν να μεταφερθούν στη νέα δομή.

«Η συζήτηση συνεχίζεται, αλλά στο τέλος, είναι υποχρέωση της πολιτείας να μπουν όλοι μέσα. Αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε» τόνισε.

Χθες έφτασαν στη Λέσβο, εβδομήντα γυναίκες αστυνομικοί, από μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ για την διαχείριση του προβλήματος με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν στους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή των 70 γυναικών αστυνομικών αποφασίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ και αποστολή τους είναι κυρίως η προσέγγιση των γυναικών και παιδιών, προκειμένου να τους πείσουν να εγκατασταθούν στο νέο καταυλισμό του Καρά