λέσβος-πετροπόλεμος-και-χημικά-στο-κα-820698
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2020 | 13:39

Λέσβος: Πετροπόλεμος και χημικά στο Καρά Τεπέ

Επεισόδια ξέσπασαν στη Λέσβο, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και μεταναστών με πετροπόλεμο και χρήση χημικών από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ από νωρίς οπότε ξεκίνησαν νέες διαδηλώσεις των μεταναστών η κατάσταση ήταν τεταμμένη και φαινόταν ότι μπορεί να ξεφύγει.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στο δρόμο που βρίσκεται η παλιά προσφυγική δομή του Καρά Τεπέ, και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου στήνεται η νέα δομή που θα φιλοξενήσει τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια.

Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταλάβει όλους τους χώρους, το οδόστρωμα, τα πεζοδρόμια, το προαύλιο μεγάλου σούπερ μάρκετ, ακόμη και ταράτσες.

Οι εικόνες που καταγράφουν τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιιογράφοι είναι συγκλονιστικές με μητέρες να κλαίνε κρατώντας τα μωρά τους και πατεράδες να τρέχουν με τα παιδιά τους στα χέρια για να τα προστατεύσουν. Είναι μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη, που πληρώνουν τα επεισόδια που δημιουργούν μερικές εκατοντάδες άτομα.