λέσβος-πέντε-παιδιά-έστειλε-στο-πανεπ-94678
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.09.2016 | 14:26

Λέσβος: Πέντε παιδιά έστειλε στο πανεπιστήμιο το κοινωνικό φροντιστήριο

Πέντε μαθητές της Γ’ τάξης, Λυκείων της Μυτιλήνης, παιδιά απόρων οικογενειών πέτυχαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρακολουθώντας μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Λέσβου.

Οι σχολές στις οποίες πέτυχαν οι Μυτιληνιοί μαθητές είναι: Ψυχολογία Ρεθύμνου, Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών, Σχολή Πλοιάρχων, Γυμναστική Ακαδημία και ΤΕΙ Μηχανικών Αυτοματισμού Θεσσαλονίκης.

«Μέσα απ’ την καρδιά μας ένα «Μεγάλο Μπράβο«, τόσο στους επιτυχόντες, όσο και σ’ αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Γιατί είναι σημαντικό να τολμάς και να δουλεύεις για το όνειρο σου, ακόμα και εάν δεν το πραγματώνεις με την μια. Η επιμονή και η δουλειά, έχει αποδειχθεί ότι δικαιώνουν πάντα στην ζωή. Εμείς, για τέταρτη χρονιά φέτος, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά των απόρων δημοτών μας να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα τους στη γνώση», λέει η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, υπενθυμίζοντας ότι «από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, εισήλθαν 20 μαθητές».

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Λέσβου, μπορούν να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στα τηλέφωνα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Λέσβου 22510 – 27501 εσωτερικό 1, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην υπεύθυνη Βασιλική Λαγουτάρη