λέσβος-κατάληψη-των-γραφείων-του-συρι-392725
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.11.2017 | 11:19

Λέσβος: Κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από πρόσφυγες και αλληλέγγυους

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο πραγματοποιούν από το Σάββατο περίπου 30 άτομα, αφγανοί πρόσφυγες και αλληλέγγυοι στα αιτήματα τους.

Η κατάληψη ξεκίνησε χθες Σαββάτο το μεσημέρι στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Και έρχεται σαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις την ομάδας αυτής των Αφγανών προσφύγων που επί έναν σχεδόν μήνα και μέχρι πριν λίγες μέρες διέμεναν στην πλατεία Σαπφούς, αρνούμενοι να μετακινηθούν επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας στον καταυλισμό της Μόριας.

Αιτήματα της συγκέντρωσης αλλά και της κατάληψης πλέον είναι: «Να απελευθερωθεί απεργός πείνας που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Τουρκία. Να δοθεί μπλε σφραγίδα στους 30 αυτούς πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς. Και να οριστεί χώρος διαμονής των προσφύγων όταν φθάσουν στην Αθήνα».

Σχολιάζοντας την ενέργεια της κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι της οργάνωσης στη Λέσβο τόνιζαν πως «αυτή η ενέργεια, έρχεται σε μια στιγμή που το προσφυγικό ζήτημα στην πόλη της Μυτιλήνης είναι οξυμένο, με ομάδες ακροδεξιών να δρουν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φύγουν οι πρόσφυγες- απεργοί από την πλατεία. Αντικειμενικά, ενισχύει και συσπειρώνει, ακόμα περισσότερο αυτές τις ομάδες, από την στιγμή που, αν μη τι άλλο, δικαιώνει τη ρητορική τους».