λέσβος-έρευνες-για-τα-μέλη-μκο-με-τις-σ-363643
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2018 | 16:02

Λέσβος: Έρευνες για τα μέλη ΜΚΟ με τις στρατιωτικές πινακίδες

Μια πολύ περίεργη και σοβαρή υπόθεση ερευνούν οι ελληνικές αρχές τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τη δράση μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Λέσβο αλλά και γενικότερα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Όλα ξεκίνησαν στις 10 Φεβρουαρίου όταν άνδρες του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν στην περιοχή του αεροδρομίου του νησιού αυτοκίνητο τύπου βαν, στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το νοικιασμένο αυτοκίνητο ανήκε σε ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο τομέα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και έφερε διπλές πινακίδες. Ειδικότερα, κάτω από τις κανονικές πινακίδες του αυτοκινήτου, χακί χρώματος, εντοπίστηκαν πινακίδες που ανήκαν σε όχημα του Ελληνικού Στρατού. Επιπλέον, κατά την έρευνα, βρέθηκε ότι το βαν των αλλοδαπών διέθετε μηχανήματα ασύρματης επικοινωνίας. Ακολούθησε σύλληψη και οι αλλοδαποί στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 4 Μαρτίου, «γνωρίζεται ότι από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου ενεργείται, κατόπιν παραγγελίας της οικείας Εισαγγελικής Αρχής, προκαταρκτική εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Επισημαίνεται δε ότι, λόγω της αρχής της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της ποινικής διαδικασίας, δεν είναι επιτρεπτή η, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, γνωστοποίηση, κατά τη διάρκεια και μη αυτού, των όποιων συλλεγέντων στοιχείων».