λέσβος-χίος-συγκρούσεις-με-τραυματίε-740412
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.02.2020 | 15:22

Λέσβος -Χίος: Συγκρούσεις με τραυματίες πολίτες & αστυνομικούς – Καταγγελίες για σφαίρες (βίντεο)

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις νέες δομές και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, από τις σφοδρές συγκρούσεις στο Διαβολόρεμα στη Λέσβο, έχουν τραυματιστεί πολίτες, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Πολίτες καταγγέλλουν ότι έχουν δεχθεί επιθέσεις με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και κλομπ.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει τραυματία πολίτη, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι από πραγματικά πυρά της αστυνομίας, κάτι που ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από το βίντεο.

Ένας εκ των τραυματιών χρειάστηκε διακομιδή σε νοσοκομείο.

Πληροφορίες από: stonisi.gr, lesvosnews.net, lesvospost.com

Τραυματίες αστυνομικοί στη Χίο

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το politichios.gr, sτο Νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Αστυνομικοί των ΜΑΤ μετά από συμπλοκές που σημειώθηκαν με κατοίκους της Χίου στην περιοχή του Καρφά.

Οι συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των κατοίκων στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα στελέχη των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα τις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών που μεταφέρθηκαν σε Χίο και Λέσβο και την ανεπάρκεια της Διοίκησης καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχει προκηρυχθεί γενική 24ωρη απεργία σε Λέσβο και Χίο, και στάση εργασίας στη Σάμο.