λέσβος-αυτοψία-σε-240-κτίρια-μετά-τον-ισχ-1121922
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.01.2023 | 21:02

Λέσβος: Αυτοψία σε 240 κτίρια μετά τον ισχυρό σεισμό – Τι έδειξε ο απολογισμός

Λέσβος: Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών της Λέσβου από τον ισχυρό σεισμό.

Στις πληγείσες περιοχές έγινε αποτίμηση των ζημιών στα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 240 κτίρια. Από αυτές 217 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 42 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 9 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι 3. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 4 από τις 11 αυτοψίες που διεξήχθησαν, ενώ σε άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) από τα 3, τα 2 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Ιδιαίτερα για τα σχολεία της Δυτικής Λέσβου, με την ολοκλήρωση των αυτοψιών που διενεργήθηκαν σε όλα τα σχολεία που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου από τις τεχνικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ, από τον Δήμο αποφασίζεται η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων που είχαν σταματήσει τα μαθήματα από την περασμένη Δευτέρα 16/1, ως εξής:

Δημοτικό Σχολείο Συκαμιάς: Όλες οι αίθουσες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός του γραφείου των δασκάλων και της αίθουσας των υπολογιστών, οι οποίες θα απομονωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές.

Γυμνάσιο Άντισσας: Όλες οι αίθουσες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός του χώρου του υπογείου που θα απομονωθεί μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων επισκευών.

ΕΠΑΛ Καλλονής: Όλες οι αίθουσες θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός του χώρου πέριξ της καμινάδας έως το γήπεδο βόλεϊ.

Γυμνάσιο Καλλονής: Όλη η μονάδα θα λειτουργήσει κανονικά εκτός του Γυμναστηρίου το οποίο περιμετρικά θα περιφραχτεί και θα παραμείνει κλειστό.

Σε ότι αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Μολύβου και στο Νηπιαγωγείο Συκαμιάς (έδρα Λεπέτυμνος), θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου όπου και θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει.