Λέσβος: Απελάθηκαν σήμερα 10 Σύροι πρόσφυγες- Προγραμματισμένη απέλαση και αύριο

Η απέλαση 10 Σύρων προσφύγων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τη Λέσβο μετά από ένα περίπου μήνα από την τελευταία αντίστοιχη διαδικασία.

Τέσσερα παιδιά, μία γυναίκα και πέντε άντρες μεταφέρθηκαν  αεροπορικώς, με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής – Frontex, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με προορισμό τα Άδανα της Τουρκίας.

Για αύριο είναι επίσης προγραμματισμένη απέλαση άγνωστου αριθμού μεταναστών από το λιμάνι της Μυτιλήνης προς το Δικελί της Τουρκίας.

Να σημειωθεί πως η τελευταία διαδικασία απέλασης από το νησί της Λέσβου είχε πραγματοποιηθεί πριν από ένα μήνα περίπου κι έκτοτε είχε σταματήσει. Αν και πληροφορίες έκαναν λόγο για άρνηση της τουρκικής πλευράς στις απελάσεις προσφύγων κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει τελικά. Πηγές της ελληνικής αστυνομίας αποδίδουν την παύση αυτή της διαδικασίας σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις

Από την αρχή του έτους έχουν απελαθεί στην Τουρκία 916 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας. Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας απελάθηκαν άλλοι 1.196 μετανάστες.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΛΕΣΒΟΣ, ΣΥΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!