λεωφόρος-πάρνηθος-διακοπή-κυκλοφορί-971334
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.12.2021 | 20:34

Λεωφόρος Πάρνηθος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης

Διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, στο ρεύμα προς καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ.

Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων είναι δυσχερής η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη, στην περιοχή του Αλίμου.

Στα “λευκά” η Πάρνηθα

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, η ημερήσια έκταση χιονοκάλυψης για το Σάββατο 11/12 έφτασε το 19%, τιμή που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιας χιονοκάλυψης 17 ετών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μέση ημερήσια έκταση χιονοκάλυψης για την περίοδο 2004 – 2021 για τις αρχές Δεκεμβρίου είναι περίπου 4%.

Όπως επισημαίνει, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανώνυμης κακοκαιρίας, σημειώθηκαν ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής στα ηπειρωτικά, καθώς επίσης και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αξιοσημείωτο είναι ότι καταρρίφθηκαν ρεκόρ 15 ετών στην ετήσια βροχόπτωση, καθώς επίσης και 17 ετών της ημερήσιας έκτασης χιονοκάλυψης στον Ελλαδικό χώρο για τις πρώτες ημέρες Δεκεμβρίου.