λαθρεμπόριο-υγραερίου-από-επιχείρησ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.12.2018 | 12:22

Λαθρεμπόριο υγραερίου από επιχείρηση στη Μάνη

Εκτεταμένο λαθρεμπόριο υγραερίου αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια της έρευνας στις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης αποθήκευσης και εμφιάλωσης η οποία λειτουργούσε σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης, χωρίς όμως να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας που έκαναν έλεγχο μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Τελωνείου και της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, βρήκαν στις εγκαταστάσεις μια δεξαμενή με 679 λίτρα υγραερίου για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί και φόροι, 313 κενές φιάλες υγραερίου, σωλήνες και αντλία υγραερίου και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Ο 24χρονος διαχειριστής της εταιρείας στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει η εγκατάσταση συνελήφθη με κατηγορίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της Αγοράς Πετρελαιοειδών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί το εύρος του λαθρεμπορίου και να υπολογιστούν τα παράνομα κέρδη.