λασίθι-συναγερμός-στη-δασική-υπηρεσί-1080933
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.10.2022 | 18:54

Λασίθι: Συναγερμός στη δασική υπηρεσία

Αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει η δασική υπηρεσία Λασιθίου στην προσπάθεια της να σταματήσει την παράνομη υλοτομία. Αρκετά είναι τα περιστατικά που μέχρι σήμερα αντιμετώπισε η δασική υπηρεσία με τον φόβο ότι θα πυκνώσουν τα συμβάντα λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Διάφοροι παράνομοι κυκλοφορούν στις δασικές περιοχές με αλυσοπρίονα στα 4Χ4 κόβοντας δέντρα όπως πρίνους, σφένδαμους, χαρουπιές και ελαιόδεντρα πολιτών. Προκαλεί η ασυνειδησία κάποιων που δεν σέβονται τίποτα ακόμη και αιωνόβια δέντρα όπως πρίνοι. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της δασικής υπηρεσίας Λασιθίου Μανώλη Κουδουμά οι δασοφύλακες στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που πραγματοποιούν σε δασικές περιοχές του νομού να έκοψε αιωνόβιο πρίνο με τη διάμετρο στον κορμό του δέντρου να φτάνει το ένα μέτρο.

Δεν είναι το μόνο περιστατικό. Το προηγούμενο διάστημα δασοφύλακες εντόπισαν κτηνοτρόφο στην περιοχή Καρύδι ο οποίος είχε κόψει παράνομα αρκετά δέντρα «πρίνους» πάνω από 15 κυβικά ξύλου. Τίποτα δεν ξεφεύγει από τη μανία των παράνομων υλοτόμων. Εικοσιπέντε δασοφύλακες σαρώνουν καθημερινά δασικές περιοχές στον νομό Λασιθίου προκειμένου να σταματήσουν τους επιτήδειους. Τα προϊόντα της παράνομης υλοτομίας συλλέγονται και μεταφέρονται σε ειδικό χώρο που διαθέτει η υπηρεσία. Τη βοήθεια του κόσμου ζητά η δασική υπηρεσία Λασιθίου προκειμένου να προβαίνει σε ενημέρωση των αρχών εφόσον πέφτει στην αντίληψη τους παράνομη υλοτομία. Η προστασία του εναπομείναντα δασικού πλούτου του τόπου μας είναι χρέος όλων μας.