λασίθι-σε-δίκη-οι-δύο-ρουμάνοι-που-κατη-1047549
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.09.2022 | 15:53

Λασίθι: Σε δίκη οι δύο Ρουμάνοι που κατηγορούνται για την δολοφονία κτηνοτρόφου

Χωρίς εντάσεις και απρόοπτα συνεχίζεται από το πρωί η δίκη στο Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο Νέαπολης των δυο Ρουμάνων 28 και 32 ετών που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώτος, ο οποίος δούλευε στα ζώα του θύματος και διέμενε σε ένα παλιό παράπηγμα δίπλα στην κατοικία του θύματος, είναι ο φερόμενος ως δράστης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας επειδή φέρεται να δάνεισε στον συμπατριώτη του το φονικό όπλο.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα στις 11 το πρωί καθώς δεν εμφανίστηκαν δύο μάρτυρες των οποίων η κατάθεση θεωρείται σημαντική όσον αφορά την εμπλοκή του δεύτερου Ρουμάνου που κατηγορείται για συνέργεια.

Η δίκη συνεχίστηκε αργότερα κανονικά με την εξέταση του αστυνομικού της Ασφάλειας, που συμμετείχε στις έρευνες αλλά και στις συλλήψεις για των δυο κατηγορουμένων. Ο αστυνομικός απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τη δολοφονία του Λαέρτη φωτίζοντας τις στιγμές που ακολούθησαν μετά το συμβάν ενώ κατέδειξε τον βασικό κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο που τράβηξε τη σκανδάλη αφαιρώντας τη ζωή του κτηνοτρόφου μάλιστα μπροστά στα μάτια της μικρής κόρης του.

Στην κατάθεση του ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές κερδίζοντας χρόνο πιθανόν για να διαφύγει επιχειρώντας να στρέψει τις υποψίες της αστυνομίας σε ντόπιο επιχειρηματία. Προκειμένου να μην υπάρξουν σκιές η αστυνομία εξέτασε κατ’αντιπαράσταση, τον επιχειρηματία και το Ρουμάνο με τον πρώτο να εμφανίζει ισχυρό άλλοθι που απέκλεισε τη συμμετοχή του στο έγκλημα.Τότε ο Ρουμάνος μην έχοντας τι να πει και με όλα τα στοιχεία εις βάρος του ομολόγησε στις αρχές την πράξη του.

Σχετικά με ότι υποστήριξε ο Ρουμάνος κατηγορούμενος για το θύμα, ότι δηλαδή ήταν βίαιος απέναντί του και τον εξέδιδε σε ομοφυλόφιλους άνδρες έναντι αμοιβής, μιλώντας στο δικαστήριο ο αστυνομικός απάντησε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, «πράγματι» υπήρχε θέμα, ωστόσο δεν μπόρεσε να επεκταθεί με δεδομένο ότι πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, τα ονόματα των οποίων ωστόσο δε βρίσκονται στη δικογραφία.

Όσον αφορά το δεύτερο κατηγορούμενο ο αστυνομικός εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν ενεπλάκη τυχαία από τον 32χρονο, καθώς αν δεν είχε σχέση, ο φερόμενος ως δράστης θα μπορούσε να αναφέρει ως συνεργό του, ένα οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων.