λάρισα-υποσχέθηκε-μεγάλη-επένδυση-κα-1035583
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2022 | 09:32

Λάρισα: Υποσχέθηκε μεγάλη επένδυση και του απέσπασε 753000 ευρώ

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 753.000 ευρώ, την περίοδο 2011- 2012, κατάφερε να αποσπάσει από 73χρονο ελεύθερο επαγγελματία ένας 63χρονος στην Λάρισα «με περίεργη οικονομική ζωή», όπως περιεγράφηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Προκειμένου ο εξαπατηθείς επαγγελματίας να μετάσχει σε μια μεγάλη επένδυση η οποία θα αφορούσε στη δημιουργία ενός επισκέψιμου οικολογικού πάρκου σε ιδιωτική δασική έκταση.

Ο απατεώνας, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αποδείχτηκε ότι υπήρξε ταλαντούχος και γνωστός στη Λάρισα καθώς, όπως κατέθεσε μάρτυρας και παθούσα, το 2020 της παρουσιάστηκε ως χρηματοοικονομικό στέλεχος και της απέσπασε 35.000 ευρώ για να διορίσει την κόρη της στην …Τράπεζα της Ελλάδος. Η ίδια κατέθεσε ότι αργότερα πληροφορήθηκε πως ο λεγάμενος για ένα διάστημα συστήνοντας και ως …εισαγγελέας Λάρισας.

Παρόλα αυτά ο 73χρονος δεν πήρε τίποτα χαμπάρι και έδινε κανονικά τα χρήματα για να συμμετάσχει στην υποτιθέμενη επένδυση του οικολογικού πάρκου.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης μια 46χρονη, σε τρία χρόνια φυλάκιση, η οποία εμφανίζονταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και έπαιρνε δωράκια από το θύμα για να βοηθήσει …να επιδοτηθεί η επένδυση.

Μαζί της καταδικάστηκε -με την ίδια ποινή- και η πρώην σύζυγος του 73χρονου η οποία δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του πρώην άντρα της.

Ο απατεώνας έφαγε τελικά 8 χρόνια κάθειρξη, χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, και αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή: kosmoslarissa.gr