λάρισα-του-έδωσε-ναρκωτικά-την-ώρα-που-960284
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.11.2021 | 11:02

Λάρισα: Του έδωσε ναρκωτικά την ώρα που δικαζόταν

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι αυτό που έγινε σε δικαστήριο στη Λάρισα. Λίγο πριν βρεθεί στο εδώλιο, ένας κατηγορούμενος πήρε ηρωίνη μέσα στην δικαστική αίθουσα προκειμένου να απολογηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, 54χρονος Λαρισαίος, «πέρασε» μικροποσότητα ηρωίνης σε 34χρονο, την ώρα που και οι δύο κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αφού δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας χθες το μεσημέρι.

Παραπέμφθηκαν 40 κατηγορούμενοι

Συνολικά είναι 40 οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για «συγκρότηση – διεύθυνση τριών εγκληματικών οργανώσεων που επεδίωκε η καθεμία τη διάπραξη κακουργημάτων της νομοθεσίας για ναρκωτικά , ένταξη μελών σε αυτές τις οργανώσεις».

Οι δύο «πρωταγωνιστές» της χθεσινής ιστορίας, φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε μια υπόθεση ναρκωτικών μετά από έρευνα του Tμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας το 2015. Ο 54χρονος και ο 34χρονος ως συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση κάθονται στο εδώλιο, με τη διαφορά ότι ο 54χρονος παραμένει ελεύθερος.

Τι ακριβώς έγινε

Ενώ η δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη ο 54χρονος βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και επέστρεψε ύστερα από λίγο. Ωστόσο επιστρέφοντας δεν κάθισε στην προβλεπόμενη από τη διαδικασία θέση του, αλλά κάθισε δίπλα στον 34χρονο. Ο Φύλακας της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Λάρισας παρατήρησε μια συναλλαγή μεταξύ των δύο ανδρών και έτσι η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να παραπεμφθούν ενώπιον της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών, αλλά από τη σωματική έρευνα που ακολούθησε δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι, οι φύλακες επέστρεψαν στη δικαστική αίθουσα και κάτω από τη θέση του εντόπισαν ένα «φιξάκι» ηρωίνης, βάρους 0,4 γραμμαρίων.