λάρισα-ισόβια-στον-54χρονο-γυναικοκτόν-1098379
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.11.2022 | 21:02

Λάρισα: Ισόβια στον 54χρονο γυναικοκτόνο

Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε στον 54χρονο γυκαικοκτόνο της Σωτηρίτσας, ο οποίος στις 3 Αυγούστου του 2021 δολοφόνησε με οκτώ σφαίρες τη σύζυγο του σε ταβέρνα που εργάζονταν η τελευταία.

Επίσης, σύμφωνα με το larissanet.gr, το δικαστήριο του επέβαλε ομόφωνα συνολική ποινή φυλάκισης 36 μήνες και συνολική χρηματική ποινή 1400 ευρώ για τις πράξεις της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Πιο αναλυτικά, το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 54χρονο κατά πλειοψηφία(6-1) για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ομόφωνα ένοχο για τις πράξεις της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Επίσης, απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών και συγκεκριμένα του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορουμένου αργά το απόγευμα της Παρασκευής μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την κατάθεση ενός μάρτυρα που ήταν πελάτης στην ταβέρνα την ημέρα της δολοφονίας, και συνέχισε με τις καταθέσεις δύο πραγματογνωμόνων ψυχιάτρων που εξέτασαν τον μάρτυρα μετά τη δολοφονία και αποφάνθηκαν αμφότεροι ότι είχε μειωμένο καταλογισμό λόγω παραληρηματικής διαταραχής ζηλοτυπικου περιεχομένου τη στιγμή της πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου απορρίπτοντας παράλληλα όλα τα ελαφρυντικά και τους ισχυρισμούς περί μειωμένου καταλογισμού και της πράξης εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Η εισαγγελέας στην αγόρευση της τόνισε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο.