λάρισα-επτά-γιατροί-στο-εδώλιο-για-θάν-1141639
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.02.2023 | 22:25

Λάρισα: Επτά γιατροί στο εδώλιο για θάνατο 51χρονου ασθενή

Άρχισε στη Λάρισα η δίκη επτά γιατρών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης για τον θάνατο ασθενούς τον Δεκέμβριο του 2018. Ο 51 ετών ασθενής μπήκε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά, ωστόσο, έπαθε ανακοπή και πέθανε.

Ο 51χρονος άνδρας από τη Λάρισα και ήταν έτοιμος να παντρευτεί, πήγε αργά το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου του 2018, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο (ΠΓΝΛ) με έντονες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα. Μάλιστα θα έμπαινε για χειρουργείο σχεδόν μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Όμως, η εγχείρηση δεν έγινε ποτέ. Ο ασθενής υπέστη ανακοπή και κατέληξε!

Για τον θάνατό του κάθισαν την Τετάρτη (22.02.2023) στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, επτά γιατροί, εργαζόμενοι τότε στο χειρουργικό τμήμα, το ογκολογικό, τα ΤΕΠ και το τμήμα διαλογής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου.

Και οι επτά κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια και από υπόχρεους».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπογραμμίζει το larissanet.gr, δεν διέγνωσαν σωστά και εγκαίρως το πρόβλημα του 51χρονου έτσι ώστε να μπει στο χειρουργείο πριν να είναι πλέον αργά. Επίσης, δεν εκτίμησαν το γεγονός πως ο ασθενής ήταν καρκινοπαθής, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αντιμετώπιση του προβλήματός του, επιδεικνύοντας «αδικαιολόγητη καθυστέρηση».