λάρισα-επεισόδια-με-αντιεμβολιαστές-947057
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.10.2021 | 14:30

Λάρισα: Επεισόδια με αντιεμβολιαστές έξω από εκκλησία που γίνονται εμβολιασμοί

Αστυνομική δύναμη βρίσκεται έξω από τον χώρο του Μητροπολητικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλίου, όπου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ.

Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση από αντιεμβολιαστές που βρέθηκαν στο χώρο. Φώναζαν «ντροπή» και γιουχάρανε επειδή οι ιερείς επέτρεψαν τους εμβολιασμούς έξω από την εκκλησία. Τα λίγες δεκάδες άτομα αποδοκίμασαν τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο που ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Iερά Μητρόπολη εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην 5η υγειονομική Περιφέρεια, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποδειγματική συνεργασία και την απόλυτη προσήλωσή τους στην επίτευξη τού σκοπού, που δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιό Covid-19».

«Εάν θα κάνεις το εμβόλιο ρωτάς το γιατρό σου» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μετά τη δοξολογία στον Άγιο Αχίλλιο και ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση για εμβολιασμό έξω από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου. Επίσης ευχαρίστησε και όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά της δράσης εμβολιασμού. «Η μονάδα θα συνεχίσει το έργο της και θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε το μήνυμα ζωής» υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος. «Να νικήσουμε το φόβο, προσπαθούμε να πείσουμε…» κατέληξε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χαιρέτησε όσους διαμαρτυρήθηκαν κατά την αποχώρησή του, ενώ δήλωσε πως το γραφείο του είναι ανοιχτό σε όλους.