Λάρισα: «Αν δεν κοιμηθείς μαζί μου, απολύεσαι»

Δημόσιο -πειθαρχικό δίκαιο: Αλλαγές για τη σεξουαλική παρενόχληση - Αυστηροποίηση & του ποινικού κώδικα

Αναστάτωση σε αθλητικό σύλλογο της Λάρισας προκαλεί υπόθεση σεξουαλικής  παρενόχλησης σε χώρο εργασίας.

Έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι δύο πλευρές θα λύσουν τις όποιες διαφορές τους στις αρμόδιες αίθουσες.

Η μήνυση εκκρεμεί ήδη ενώπιον των αρμόδιων ποινικών δικαστηρίων, ενώ η δικαστική αντιμετώπιση της ψευδούς καταμήνυσης θα οριστεί μόλις ολοκληρωθεί το βασικό μέρος.

Η καθυστέρηση της απονομής της δικαιοσύνης (και λόγω Covid-19) προκαλεί την αργοπορία τόσο σε αυτήν, όσο και σε χιλιάδες άλλες.

Η γυναίκα σύμφωνα με πηγές της ίδιας τοπικής εφημερίδας, άρχισε να ενοχλείται από τη συμπεριφορά του μέλους της διοί­κησής, αρκετούς μήνες πριν τελικά απολυθεί από την εργασία της.

Κατηγορεί τον εν λόγω άνδρα, μεταξύ άλλων, πως διαρκώς τη ρωτούσε με πολύ ενοχλητικό τρόπο για τιs σεξουαλικές της προτιμήσεις, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο την «πλησίαζε» πάνω από την καρέκλα της, την ώρα που εργαζόταν στον χώρο του γραφείου του συλλόγου.

Για αρκετά μεγάλο διάστημα, όπως υποστηρίζει, προσπαθούσε να κρατήσει την ισορροπία για να μη χάσει τη δουλειά της, διότι είχε με­γάλη ανάγκη τα χρήματα.

 Όταν αντιδρούσε, παρατηρούσε μια επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά του για θέματα που αφορούσαν την ποιότητα της εργασίας της, που υπο­στηρίζει ότι δεν είχαν βάση.

Από κά­ποιο στιγμή και μετά όμως, έβλεπε πως η κατάσταση ξέφευγε.

Σύμφωνα με περιγραφές της, στις αρμόδιες αρχές, εκείνος της υπενθύμιζε διαρ­κώς και εσκεμμένα τη θέση του στη διοίκηση και πως «εκμεταλλευόμενος» αυτό της πρότεινε διάφορες «εξυπηρετήσεις».

Μάλιστα το αποκορύφωμα όπως χαρακτηρίστηκε από την ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν πως της έλεγε ότι κρατούσε «κρατούσε στα χέρια του τη θέση εργασίας της και ότι αν δεν κοιμόταν μαζί του να περίμενε την απόλυσή της από μέρα σε μέρα….».

Χρειάστηκε τη βοήθεια δι­κηγόρου, ενώ κατέφυγε ακόμη και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ψάχνοντας εγγυήσεις για ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Αντί αυτού βέβαια η γυναίκα απολύθηκε λίγο αργότερα, πήρε όμως την δύσκολη απόφαση να κινηθεί δικαστικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΓΥΝΑΙΚΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!