λαμία-θύμα-απατεώνων-έπεσε-επιχειρημ-855168
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2023 | 22:33

Λαμία: Θύμα απατεώνων έπεσε επιχειρηματίας – Πώς του «έφαγαν» 26.000 ευρώ

Θύμα απατεώνων έπεσε ένας επιχειρηματίας από τη Λαμία, με αποτέλεσμα να «κάνουν φτερά» από τραπεζικό λογαριασμό 26.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας είχε συναλλαγές με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κάτι που όπως φαίνεται γνώριζαν οι απατεώνες. Του τηλεφωνούσαν πότε από κινητά και πότε από σταθερά τηλέφωνα, προσποιούμενοι υπαρκτούς υπαλλήλους της Περιφέρειας Στερεάς και κατάφεραν να αποσπάσουν ευαίσθητα δεδομένα της επιχείρησης και να αφαιρέσουν το παραπάνω ποσό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ανάλογη προσπάθεια έγινε και με επιχειρηματία από το Καρπενήσι, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κατάφεραν να του αποσπάσουν στοιχεία και κάποιο ποσό.

Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά τηλεφωνικών – ηλεκτρονικών απατών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες να είναι υποψιασμένοι όταν δέχονται κλήσεις που αναφέρουν ότι είναι από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία είτε τηλεφωνικά μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φορέα, www.pste.gov.gr».

Μάλιστα, η Αν. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ζωή Κολοβού, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λαμίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας και αναφορά στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.