λαμία-μπαράζ-κλοπών-σε-καταστήματα-ακ-1029951
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.05.2023 | 18:11

Λαμία: Μπαράζ κλοπών σε καταστήματα ακόμη και στο κέντρο της πόλης

Μπαράζ κλοπών και αποπειρών κλοπών σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε διάφορα καταστήματα της Λαμίας, ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Το βράδυ της Δευτέρας (22/5) συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας ένας 16χρονος Ρομά ο οποίος το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχε κλέψει ρούχα από κατάστημα στην πλατεία Πάρκου, ωστόσο αποκαλύφτηκε η εμπλοκή του και σε διάρρηξη – κλοπή στις 19/5 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης τη Δευτέρα (22/5) το πρωί, συνελήφθη και πάλι από αστυνομικούς της Υ.Α. Λαμίας, ένας ακόμη «ποντικός», ο οποίος ξημερώματα Κυριακής (21/5) προσπάθησε να διαρρήξει κατάστημα στην οδό Ροζάκη Αγγελή. Αν και προκάλεσε φθορές στην κλειδαριά, έφυγε τελικά άπραγος αφήνοντας τον επαγγελματία να πληρώνει την αποκατάσταση της ζημιάς!

Ωστόσο τα ξημερώματα της Τρίτης (23/5) είχαμε κι άλλο μπαράζ κλοπών, από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Συγκεκριμένα, δράστης ή δράστες, έσπασαν την κεντρική είσοδο γνωστού καταστήματος με είδη ακράτειας στην οδό Κολοκοτρώνη μόλις 50 μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία Πάρκου.

Ο θρασύτατος δράστης χρησιμοποίησε το μεταλλικό καπάκι από τα υδρόμετρα, για να σπάσει την τζαμαρία και να βρεθεί στην ταμειακή μηχανή από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Έφυγε πάντως χωρίς να πειράξει υπολογιστή, άλλες μικροσυσκευές ή ακόμη και προϊόντα.

Ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας που ερεύνησε διεξοδικά το χώρο, ενώ θα εξεταστεί και κάθε πρόσφορο υλικό από κάμερες. Η συγκεκριμένη κλοπή υπολογίζεται από βραδινές ώρες της Δευτέρας μέχρι νωρίς το πρωί της Τρίτης όταν και έγινε αντιληπτή η κλοπή.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα υπολογίζονται άλλες δύο κλοπές σε καταστήματα στην οδό Καραϊσκάκη και στην ανατολική έξοδο της πόλης στην οδό Παπαποστόλου.

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις έφυγαν ουσιαστικά άπραγοι, άφησαν όμως τη ζημιά πίσω τους να την πληρώσουν οι επαγγελματίες.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τα καταστήματα και οι επαγγελματίες πληρώνουν το τεράστιο πρόβλημα με την παραβατικότητα συγκεκριμένων ατόμων που έχουν συλληφθεί ξανά και ξανά στο κοντινό παρελθόν!