λαμία-έπιασαν-τους-απατεώνες-που-είχα-429082
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2018 | 15:48

Λαμία: Έπιασαν τους απατεώνες που είχαν ρημάξει τους ηλικιωμένους

Το έπαιζαν υπάλληλοι της ΔΕΗ ή πουλούσαν οπωροκηπευτικά και άλλα προϊόντα για να μπαίνουν στα σπίτια των ηλικιωμένων και να τους γδύνουν – Έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον έξι περιπτώσεις στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις απάτης και κλοπών – Οι απατεώνες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν της Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ωστόσο κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Πρόκειται για άτομα ρομά από τις Σοφάδες και από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, που συχνά πυκνά επισκέπτονταν τη Φθιώτιδα για “δουλειές”. Τις περισσότερες φορές το έπαιζαν πωλητές οπωροκηπευτικών και άλλων προϊόντων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, έμπαιναν στα σπίτια ηλικιωμένων κυρίως ατόμων και τους έπαιρναν χρήματα και χρυσαφικά.

Εμφανίζονταν όμως και ως τεχνικοί της ΔΕΗ, όπως έκαναν χθες το πρωί στη Ροδίτσα Λαμίας, όπου έγδυσαν μια 80χρονη γυναίκα, αφού της πήραν 5.000€ και όλα τα κοσμήματα. Ευτυχώς η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και δυο από τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και της Ασφάλειας Λαμίας.

Οι δυο συλληφθέντες, ηλικίας 28 και 38 ετών, είχαν και κάποιους συνεργούς οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν με ένα ασημί seat και οι οποίοι αναζητούνται. Στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε ένα μέρος από τα χρήματα της ηλικιωμένης από τη Ροδίτσα, ενώ κατασχέθηκαν επίσης τρία κινητά τηλέφωνα και ένα λευκό φορτηγάκι με το οποίο κινούταν.

Από την έρευνα που έκαναν στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε (2) περιπτώσεις κλοπών στη Λαμία, (2) περιπτώσεις κλοπών στις Κομποτάδες Φθιώτιδας και (2) περιπτώσεις κλοπών στο Μοσχοχώρι και στην Ανθήλη Φθιώτιδας, αντίστοιχα.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται οι συγκεκριμένοι απατεώνες, αφού, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, δυστυχώς όμως τόσο αυτοί όπως και πολλοί άλλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.