λαμία-δασκάλα-έσωσε-2-παιδάκια-από-τις-207456
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.06.2018 | 11:31

Λαμία: Δασκάλα έσωσε 2 παιδάκια από τις ορέξεις του παππού τους

Άλλη μια περίπτωση φρικτής κακοποίησης αποκαλύφθηκε χθες σχετικά με έναν 69χρονο που κατηγορείται ότι βίαζε και ασελγούσε στην 7χρονη εγγονή και στον 9χρονο εγγονό του, στην περιοχή της Λαμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16 Μαΐου 2018 η συγκεκριμένη δασκάλα είχε καλέσει στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» δίνοντας λεπτομερείς πληροφορίες για τα συγκεκριμένα παιδιά και για τα όσα βίωναν από τον παππού τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» άμεσα ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας όπου και πληροφορήθηκε ότι η υπόθεση ήδη ερευνάται και έχουν ξεκινήσει ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Χάρη στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση μιας δασκάλας αλλά και στην άμεση επέμβαση των Εισαγγελικών αρχών και των Κοινωνικών Υπηρεσιών τελείωσε το μαρτύριο των δύο παιδιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ήδη στείλει αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 69χρονου προς ενημέρωση του κόσμου για τη διερεύνηση της συμμετοχής του σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του prorothema.gr, όλα ξεκίνησαν όταν το μικρό κορίτσι πήγε στο σχολείο την Δευτερά το πρωί και είχε παράξενη συμπεριφορά, είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν έκανε καθόλου παρέα με άλλα παιδιά.

Οι δάσκαλοι προσπάθησαν να καταλάβουν τι συμβαίνει και της έδωσαν χρόνο άλλη μια ημέρα. Την Τρίτη διαπίστωσαν πως το παιδί δεν είναι σε καλή κατάσταση σωματική και πνευματική. Τα λόγια του ήταν μπερδεμένα, όταν την ρωτούσαν για την οικογένειά της.

Αμέσως ο σύλλογος των δασκάλων του σχολείου ειδοποίησε κοινωνική λειτουργό και την αστυνομία η οποία διαπίστωσε ότι το παιδί έχει κακοποιηθεί.

Οι άντρες της αστυνομίας της Λαμίας άμεσα στοιχειοθέτησαν τα ευρήματα, παρουσιάζοντας το φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος και διέταξε την άμεση σύλληψη του συνταξιούχου δικηγόρου.

Τα δύο αδερφάκια φυλάσσονται στο νοσοκομείο Λάμιας, εκεί όπου θα εξεταστούν εξονυχιστικά από ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί η βλάβη που έχουν υποστεί από τις ανώμαλες ορέξεις του παππού τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 68χρονος ηλικιωμένος έχει δυο παιδιά, μια κόρη και έναν γιο και είναι και οι δύο παντρεμένοι.

Η κόρη, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα είναι χωρισμένη καθώς ο σύζυγος της είχε πρόβλημα αλκοολισμού και ήταν χρόνια άνεργος ενώ το 9χρόνο αγοράκι τους πάσχει από νοητική στέρηση.

Όπως αποκαλύπτουν συνάδελφοι του συνταξιούχου δικηγόρου ο 68χρονος ήταν ένας άνθρωπος παράξενος, αλλά ευγενικός.

Φέρεται να αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα, αφού μιλούσε μόνος του στον δρόμο, σα να αγόρευε στο δικαστήριο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πήγαινε καθυστερημένα στο δικαστήριο, ξεχνώντας την υπόθεση που είχε αναλάβει αλλά και έγγραφα χρήσιμα για τις δίκες.