λαμία-61χρονος-πήρε-εξιτήριο-μετά-από-154-η-322997
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.06.2022 | 22:01

Λαμία: 61χρονος πήρε εξιτήριο μετά από 154 ημέρες στη ΜΕΘ

Εξιτήριο δόθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, σε έναν 61χρονο ασθενή που είχε νοσήσει από κορονοϊό τον περασμένο Ιανουάριο! Είναι από τις ειδήσεις που δίνουν κουράγιο στις δύσκολες ημέρες που βιώσαμε – και δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να βιώνουν – από την πανδημία.

Ο 61χρονος νωρίτερα την Τρίτη (21.06.2022) αποχαιρέτισε με συγκίνηση τα πρόσωπα που είχαν γίνει για 5 μήνες η δεύτερη οικογένειά του. Επόμενος σταθμός του 61χρονου θα είναι γνωστό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, όπου θα συνεχίσει τον αγώνα του πλέον για να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Η περιπέτεια του 61χρονου Λαμιώτη, ξεκίνησε με τη διασωλήνωσή του στις 19 του περασμένου Γενάρη, εξαιτίας των επιπλοκών που του δημιούργησε ο κορονοϊός. Ήταν η περίοδος εκείνη που ακόμα η μετάλλαξη «Δέλτα» δεν είχε δώσει πλήρως τη θέση της στην «Όμικρον».

Μαζί με το προσωπικό της ΜΕΘ, ο 61χρονος πάλεψε για έναν και πλέον μήνα όταν και αρνητικοποιήθηκε, όμως, η κατάστασή του παρέμενε εξαιρετικά σοβαρή. Γι’ αυτό και στις 24 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στη Γενική ΜΕΘ, καθώς ήταν απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών!

Εκεί, συνεχίστηκε ο καθημερινός του αγώνας για επιβίωση, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να κάνει από τη δική του πλευρά του ό,τι μπορεί για να αναστρέψει όσα είχε δημιουργήσει ο κορονοϊός στον οργανισμό του 61χρονου.

«Σήμερα βγαίνει από τη ΜΕΘ και συνεχίζει τον αγώνα του σε κέντρο αποκατάστασης. Νικήτρια και η δεύτερη οικογένεια του γι’ αυτό το διάστημα, η ομάδα της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας.

Καλή δύναμη Θανάση!».