λαμία-15-χρόνια-χωρίς-αναστολή-στον-πα-1031865
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.07.2022 | 13:26

Λαμία: 15 χρόνια χωρίς αναστολή στον «πατέρα» που ασελγούσε στην 14χρονη κόρη του

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών στον 43χρονο πατέρα από την Αλβανία που είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο σε περιοχή της Φωκίδας για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος των τριών ανήλικων παιδιών του, ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη μεγαλύτερη κόρη του πριν εκείνη συμπληρώσει τα 14 έτη.

Η απόφαση από τακτικούς δικαστές και ενόρκους ήταν ομόφωνη, με την έφεσή του μάλιστα να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει πως ο 43χρονος θα επιστρέψει στις Φυλακές Γρεβενών, όπου βρίσκεται έγκλειστος από το περασμένο καλοκαίρι.

Το δράμα της οικογένειας

Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα, καθώς τα τρία παιδιά μεγάλωναν μόνα με τον πατέρα τους, αφού η μάνα τούς είχε εγκαταλείψει.

Η περιγραφή που έκανε στο δικαστήριο ο μεγαλύτερος γιος, που μαζί με τις δύο του αδελφές βρίσκεται πλέον στο «Χαμόγελο του Παιδιού», δεν άφησε περιθώρια στους δικαστές να παρερμηνεύσουν το τι βίωναν στο σπίτι τους. «Δεν τον εμπιστεύομαι, δεν περνάγαμε καλά. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με κανέναν από τους δύο γονείς μου. Θέλω να επιστρέψω στο Ίδρυμα», κατέληξε στην κατάθεσή του ο 17χρονος.

Το βασικό θύμα της υπόθεσης λόγω ανηλικότητας δεν παρευρέθη στο δικαστήριο, η εισαγγελέας της έδρας όμως τόνισε ότι «όσοι ψυχολόγοι την εξέτασαν δεν είπε κανένας ότι αυτά που κατήγγειλε είναι μυθοπλασία».

Από την πλευρά του, ο 43χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η κόρη του το κάνει για να τον εκδικηθεί που δεν την άφηνε να βγει με τις φίλες της και να έρχεται μετά τις 11 το βράδυ. Εκείνη ισχυρίστηκε πως ήθελε να βγαίνει, ενώ αυτός την υποχρέωνε ως μεγαλύτερη να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.