λαϊκή-ενότητα-συγκέντρωση-διαμαρτυρ-448674
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.02.2018 | 16:20

Λαϊκή Ενότητα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν αύριο μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

H Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) συνεχίζει αταλάντευτα να στηρίζει και να συμμετέχει δυναμικά στις δράσεις κατά των πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη και μέλη της ΛΑΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στην Αθήνα (Σταδίου 39), στο οποίο θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός α’ κατοικίας 89 τ.μ. για χρέος 182.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τις 85.000 ευρώ!

Επισημαίνεται ότι από την περασμένη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Επίσης, από την Πέμπτη 1η Μαΐου, θα εκπλειστηριάζονται λαϊκές κατοικίες και περιουσίες για οφειλές άνω των 500 ευρώ, προς το δημόσιο και τα ταμεία.

Η ΛΑΕ απαιτεί:

Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως η νομοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.

Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.

Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, στις διώξεις και στην καταστολή του κινήματος.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Κράτους