Κύπρος: Στη φυλακή δικηγόρος για πλαστογράφηση υπογραφής του Γενικού Εισαγγελέα

Στο κελί για 4 μήνες βρίσκεται από σήμερα 39χρονος δικηγόρος στη Κύπρο ο οποίος κατήγγειλε στην αστυνομία τον εαυτό του για πλαστογράφηση της υπογραφής του Γενικού Εισαγγελέα.

Το Δικαστήριο της Πάφου, τον έκρινε ένοχο σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου. Το Δικαστήριο στην απόφαση του σημειώνει ότι η ενέργεια αυτή του δικηγόρου εμπεριέχει δόλο και δεν νοείται ένας δικηγόρος να καταστρατηγεί τους νόμους.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης τον δικηγόρο προσέγγισε πελάτης, ο οποίος του είχε αναφέρει για διαφορές που είχε με το κράτος, σε σχέση με κάποια επιδόματα.

Το 2012 ο δικηγόρος είπε στον πελάτη του ότι είχε καταχωρήσει αγωγή εναντίον του κράτους. Η αγωγή όμως το 2013 απορρίφθηκε γιατί ο δικηγόρος δεν έκανε τις απαραίτητες διαδικασίες. Για να μην εκτεθεί στον πελάτη του, είπε ότι έλαβε επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα αποζημιωθει με 5,5 εκ ευρώ. Μάλιστα είχε διαβεβαιώσει τον πελάτη ότι είναι προσωπικός φίλος του Γενικού Εισαγγελέα. Ωστόσο αισθάνθηκε τύψεις και το 2014 πηγε στην Αστυνομία και ανέφερε ότι είχε πλαστογραφηση έγγραφο με υπογραφή που δήθεν ήταν του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Συνήγορος του κατηγορουμενου δικηγόρου στην αγόρευσή του για μετριασμό της ποινής ανέφερε πως ο πελάτης του δεν αποκόμισε οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, έχει λευκό ποινικό μητρώο αλλά και ότι αυτοβούλως πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει τον εαυτό του.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΦΥΛΑΚΗ, ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΓΕΝΙΚΟΥ, ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!