κύπρος-καθαιρέθηκε-ο-ιερέας-για-την-υπ-471457
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.04.2018 | 16:28

Κύπρος: Καθαιρέθηκε ο ιερέας για την υπόθεση της Έλενας

Σε σημερινή της συνεδρίαση, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέτασε το γραπτό αίτημα που κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας για καθαίρεση του ιερέα από τους Εργάτες, μετά την τραγική εξέλιξη με την υπόθεση της 29χρονης Έλενας, η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της πριν από περίπου ένα μήνα.

Η υπόθεση αφορά την κακοποίηση της ανήλικης τότε και νεκρής σήμερα, Έλενας, από τον ιερέα, θετό της πατέρα.

Η απόφαση, σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου, ήταν ομόφωνη, ενώ ο ιερέας έχει δικαίωμα έφεσης, ανέφερε, επίσης, ο Μητροπολίτης Κύκκου. Για πρώτη φορά σήμερα το πενταμελές της Ιεράς Συνόδου έλαβε τέτοια απόφαση, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Ο Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο ίδιος κατέθεσε γραπτώς τη διαμαρτυρία του για διαρροή παλαιότερων πρακτικών της Συνόδου στον Τύπο. Η διαρροή, όπως ισχυρίστηκε ο Μητροπολίτης, έγινε μέσα από τη Σύνοδο και είχε ως στόχο να πληγεί το πρόσωπό του, αφού αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο ίδιος κάλυπτε ανήθικες πράξεις του οποιουδήποτε.

Μέσα στους λόγους καθαιρέσεως, είναι και ο συγκυλισμός. Ένας από τους λόγους, λοιπόν, που υποστηρίχθηκε η καθαίρεση, ήταν και ο συγκυλισμός, ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Οργισμένη η αντίδραση του καθαιρεθέντος ιερέα

Οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση του καθαιρεθέντος ιερέα Στυλιανού στο sigmalive.com, αναφορικά με την απόφαση που έλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης η Ιερά Σύνοδος για καθαίρεσή του.

Ο καθαιρεθείς ιερέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την πρώτη αντίδραση την πήρατε από την κυρία που με ανάρτηση της ανέδειξε το όλο θέμα. Τώρα τι ζητάτε από μένα; Να τη ζητήσετε από αυτήν και από την Ιερά Σύνοδο την αντίδραση που ζητάτε».

Η λακωνική αντίδραση δεν έδωσε περιθώρια συμπληρωματικής ερώτησης, αφού, αμέσως μετά, έκλεισε το τηλέφωνο.

Και η παπαδιά, σύζυγος του καθαιρεθέντος ιερέα από τους Εργάτες, κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τον άντρα της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε καλά, ο Θεός είναι μαζί μας. Το πρόσωπό μας είναι καθαρό… έχω παράδειγμα τις δυο μου κόρες». Συμπλήρωσε ότι είναι «δικό τους θέμα το τι έκαναν οι Άγιοι Πατέρες», αναφερόμενη στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου.