κύπρος-χόρτο-για-κάπνισμα-σε-φυτεία-512987
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.10.2018 | 12:33

Κύπρος: «Χόρτο» για κάπνισμα σε φυτεία βιομηχανικής κάνναβης

Εκατό κιλά κάνναβης εντόπισε η κυπριακή Αστυνομία σε αδειοδοτημένη φυτεία για παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης στο χωριό Πελέντρι. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα. Πρόκειται για έναν 32χρονο και έναν 36χρονο ενώ καταζητείται και τρίτος ύποπτος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προφυλάκισης .

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της ΥΚΑΝ (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών) Στέλιο Σεργίδη, τα 100 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν πριν δύο μέρες ωστόσο η δημοσιοποίηση του θέματος έγινε σήμερα λόγω της αναμονής για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων. Η μεγάλη ποσότητα δεν έχει ακόμα μετακινηθεί ενώ ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος από την Αστυτνομία.

Σε άλλη υπόθεση σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί καταδίωξαν δύο αυτοκίνητα ρίχνοντας πυροβολισμούς. Το ένα αυτοκίνητο διέφυγε ενώ το άλλο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα ακινητοποιήθηκε. Από το αυτοκίνητο βγήκαν δύο νεαροί οι οποίοι άρχισαν να τρέχουν. Τελικώς συνελήφθη ο ένας, ο οποίος κρατούσε μια σακούλα στην οποία υπήρχαν 4 κιλά κάνναβης. Ποσότητα κάνναβης βρέθηκε και στο αυτοκίνητο, καθώς και μετρητά 495 ευρώ.

Ο 24χρονος που συνελήφθη ανακρίνεται και αναζητούνται και οι υπόλοιποι συνεργάτες του που διέφυγαν.