Κύμα αγωγών κατά του Airbnb -Διχασμένοι οι ιδιοκτήτες

  • Απο stergios
  • 9 Δεκεμβρίου 2018 - 10:50
  • Comments Off

Μετά την δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που απαγόρευσε την βραχυχρόνια μίσθωση παραθεριστικής βίλας στη Χαλκιδική μέσω της πλατφόρμας του Airbnb, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προσανατολίζονται να ακολουθήσουν την δικαστική οδό.

Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υποστηρίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν την περιουσία τους όπως επιθυμούν, ενοικιάζοντας τα ακίνητα τους για μικρά χρονικά διαστήματα. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι βλάπτονται τα δικαιώματα τους όταν τα ακίνητα που νοικιάζονται βραχυπρόθεσμα βρίσκονται σε πολυκατοικίες ή συγκροτήματα κατοικιών.Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων που περιγράφουν παραβάσεις των κανονισμών της πολυκατοικίας, ανεξέλεγκτο μπες βγες από πλήθος κόσμου και φασαρία.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τα παραχωρούν μέσω της πλατφόρμας , υποστηρίζουν ότι αυτή η επιλογή τους έχει βγάλει από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Άλλοι εκτιμούν ότι στο παρελθόν τα ακίνητα αυτά ήταν ανοίκιαστα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στοίβες με απλήρωτους λογαριασμούς. Η επιλογή της βραχυχρόνιας μίσθωσης τα κάνει βιώσιμα, υποστηρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση ο σεβασμός των κανόνων των πολυκατοικιών ή συγκροτημάτων από τους ενοικιαστές βραχυχρόνιας μίσθωσης θα ήταν μια λύση.

Πηγή: «Έθνος»

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΑΓΩΓΕΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!