Κτηματολόγιο: Στέλνει email πριν από τα πρόστιμα – Ποιες περιοχές αφορά

Μαζικά μηνύματα από ΑΑΔΕ και Κτηματολόγιο ξεκίνησαν σταδιακά να λαμβάνουν δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες από χθες το πρωί.

Πρόκειται για πολίτες που έχουν ιδιοκτησία στις 16 περιοχές που η συλλογή δηλώσεων λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που στάλθηκαν μόνο χθες σε 500.000 πολίτες αφορούν σε ενημέρωση της τρέχουσας διαδικασίας, τα στοιχεία αντλήθηκαν από το Ε9, ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ  της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η ίδια επικοινωνία αναμένεται να επαναληφθεί και τον επόμενο μήνα, καθώς στις 29 Νοεμβρίου εκπνέει η παράταση για 13 ακόμα ενότητες.

Κατα τις ίδιες πηγές, η ανάρτηση στην Αθήνα τελικά θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου, αφού το ανάδοχο σχήμα ολοκλήρωσε νωρίτερα τα δεδομένα που προέκυψαν κατά την προανάρτηση.

Τον Δεκέμβριο πάντως θα γίνει η προανάρτηση σε Βόλο και τη σκυτάλη θα πάρουν Λαμία και Λιβαδειά τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν στις επόμενες 4-5 ημέρες ηλεκτρονική ειδοποίηση οι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μία ή περισσότερες από τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Δράμας, Ξάνθης, Θάσου, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής. Για όλες τις παραπάνω περιοχές η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Τονίζεται δε πως καμία περαιτέρω παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.

Τον επόμενο μήνα ειδοποίηση θα πάρουν οι πολίτες που έχουν ιδιοκτησίες σε: Καστοριά, Φλώρινα, Μαγνησία, υπόλοιπο Σποράδων, Εύβοια, Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Κόρινθο, Σάμο, Χίο και Ικαρία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, EMAIL, DEPT-Α


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!