κτεο-θα-κόβουν-πλέον-χιλιάδες-οχήμα-584765
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.09.2019 | 09:04

ΚΤΕΟ: Θα «κόβουν» πλέον χιλιάδες οχήματα -Δείτε γιατί

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, δικύκλων αλλά και φορτηγών οι οποίοι αν περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο τα οχήματά τους είναι πολύ πιθανό να «κοπούν» και μάλιστα με «Σοβαρή Έλλειψη» εξαιτίας της ενεργοποίησης της τελευταίας απόφασης του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Ειδικότερα, όπως γράφει το newsauto.gr, ο πρώην Υπουργός δύο ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές δημοσίευσε απόφασή του με την οποία τα ΚΤΕΟ μετά τις 26 Σεπτεμβρίου 2019 θα είναι υποχρεωμένα να «κόβουν» με «σοβαρή έλλειψη» τα οχήματα στα οποία θα διαπιστώνετε ανακολουθία χιλιομέτρων σε όλους τους προηγούμενους ελέγχους ΚΤΕΟ που έχουν πραγματοποιήσει.

Σύμφωνα με στελέχη από την αγορά των ΚΤΕΟ τουλάχιστον 1,5 εκατ. οχήματα αναμένεται να κοπούν στους προσεχείς ελέγχους από τα τέλη Σεπτεμβρίου με την συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών τους να μην έχουν ιδέα γιατί κόπηκε το αυτοκίνητό τους!

Από την άλλη μεριά πολλοί έμποροι που έχουν πουλήσει αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα θα μπουν στο στόχαστρο τόσο των Αρχών όσο και πολλών Μέσων Ενημέρωσης καθώς οι ιδιοκτήτες τους μόλις ανακαλύπτουν ότι έχουν αγοράσει ένα όχημα με παραποιημένα χιλιόμετρα θα σπεύσουν και να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους αλλά και να προσφύγουν στην δικαιοσύνη!

Βέβαια το «κόψιμο» λόγω ανακολουθίας στα διανυθέντα χιλιόμετρα θα ισχύει και για τα δίκυκλα αλλά και για τα φορτηγά που περνούν από ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός οχημάτων που θα «κοπεί» από τα ΚΤΕΟ να εκτοξευτεί…

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα μετά το «κόψιμο» των οχημάτων τους από το ΚΤΕΟ θα έχουν στη διάθεσή τους 20 ημέρες ώστε να διορθώσουν το λάθος και να επιτρέψουν για επανέλεγχο ή σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 400 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία ή πρόστιμο 150 ευρώ μέσω Taxisnet όταν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Πάντως σε όσους διαπιστωθεί ανακολουθία χιλιομέτρων αλλά  ανευρεθεί η παρατήρηση «Επανεκκίνηση καταγραφής χιλιομέτρων (μιλίων)» ή «Αντικατάσταση μετρητή χιλιομέτρων (μιλίων)», τότε οι ελεγκτές του ΚΤΕΟ δεν σημειώνουν Σοβαρή Έλλειψη!