κρούσματα-στον-ελληνικό-στρατό-τρεις-596159
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.08.2020 | 12:55

Κρούσματα στον Ελληνικό Στρατό -Τρεις στρατιώτες θετικοί & ένα στέλεχος

Ο κορωνοϊός χτύπησε και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Την περασμένη εβδομάδα είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα στο Στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Ο στρατιώτης ήταν σχεδόν ασυμπτωματικός και μόνο η απώλεια όσφρησης αποτέλεσε το μοναδικό στοιχείο που τον οδήγησε στο ιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από COVID-19.

Ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών του νεαρού, με τα αποτελέσματα να φανερώνουν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό ακόμα δύο στρατιώτες, αλλά και ένα στέλεχος που είχε έρθει σε επαφή με τον πρώτο στρατιώτη που νόσησε.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν τα 4 κρούσματα στο στρατόπεδο του Στεφανοβικείου, επισημαίνουν ωστόσο πως η κατάσταση τόσο των νεαρών στρατιωτών όσο και του στελέχους είναι πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούνται στενά από τους ιατρούς και προφανέστατα βρίσκονται σε καραντίνα.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βγήκαν αλώβητες από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, με ελάχιστα κρούσματα σε όλη τη χώρα.   Πηγή: newsbomb.gr