Κρούσματα: Μέτρα τύπου… «Παρισιού» μελετά η κυβέρνηση -Σήμερα οι αποφάσεις

Στην Αττική τα μισά κρούσματα -"Βράζουν" οκτώ δήμοι (πίνακας)

Οι ειδικοί που θα συνεδριάσουν σήμερα από κοινού με τους αρμόδιους υπουργούς, αναμένεται να εισηγηθούν τα νέα μέτρα να επιβληθούν στις περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων. Η Θεσσαλονίκη που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν σε κίτρινο συναγερμό περνάει στο επίπεδο τρία. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση όπως τονίζουν «καλά γνωρίζοντες», αναμένεται να εντάξει την πρωτεύουσα της Μακεδονίας σε πορτοκαλί επίπεδο με νέους αυστηρότερους περιορισμούς. Αντίστοιχα οι Σέρρες μέχρι πρόσφατα ήταν στο πιο «καθαρό» επίπεδο αφού είναι ενδεικτικό ότι είχε χαρακτηριστεί «πράσινη» από τους αρμόδιους, ενώ.

Στη Θεσσαλονίκη που είχε καταγραφεί μία ικανοποιητική επιδημιολογική εικόνα, τα πράγματα άλλαξαν άρδην το τελευταίο διάστημα. Όλα δείχνουν ότι από το 2ο επίπεδο η συμπρωτεύουσα θα μετακινηθεί στο 3ο επίπεδο που περιλαμβάνει σειρά μέτρων. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας καθώς και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Επίσης θα επιβληθεί υποχρεωτική́ χρήση μάσκας από εργαζόμενους και κοινό στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα αλλάξει και το καθεστώς εργασίας με το 40% να είναι σε τηλεργασία.

ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ»

Kυβερνητικές πηγές αναφέρουν, πως στο τραπέζι έπεσε η συζήτηση για νέα μέτρα, ενώ η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει από αύριο Τετάρτη σε επίπεδο 3 (πορτοκαλί), μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη της Μακεδονίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο «κόκκινο» μπαίνουν άμεσα:

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (από πορτοκαλί στο κόκκινο δηλαδή σε αυξημένο κίνδυνο) 263 ενεργά κρούσματα

ΚΑΣΤΟΡΙΑ  (από πορτοκαλί–> κόκκινο) 124 ενεργά κρούσματα

ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (από κίτρινο–> πορτοκαλί) 652 ενεργά κρούσματα

ΣΕΡΡΕΣ (από πράσινο–>κίτρινο)

ΚΟΡΙΝΘΙΑ (από κίτρινο–> πορτοκαλί)

ΒΟΙΩΤΙΑ (από το Κίτρινο στο Πορτοκαλί)

ΤΑ ΝΕΑ σήμερα κάνουν λόγο για μέτρα τύπου… Παρισιού ενώ στο «τραπέζι», όπως γράφουν, βρίσκεται η νυχτερινή καραντίνα.

Στο Παρίσι και σε οκτώ ακόμη μεγάλες πόλεις εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί. Οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας προχωρούν σε ελέγχους και επιβάλουν πρόστιμο 135 ευρώ σε όποιον δεν έχει ειδική άδεια.

Επίσης, σήμερα στις δώδεκα το μεσημέρι θα δοθεί έκτακτη συνέντευξη τύπου στα Ιωάννινα στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα.

Δείτε αναλυτικά:

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου -Στο «τραπέζι» νέα μέτρα -Ποιες περιοχές κοκκινίζουν

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΠΑΡΙΣΙ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]